Marksesteenweg 165 8500 Kortrijk

Zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de Vriendenkring Treinbestuurders Kortrijk mag niets uit deze website voor andere doeleinden worden gebruikt dan het doel waartoe deze website werd opgericht.


De personen op de foto’s zijn ervan op de hoogte dat de foto’s die tijdens de activiteiten van de vriendenkring worden genomen, bestemd zijn voor publicatie op deze website en hebben daartoe hun stilzwijgende toestemming gegeven. Zij kunnen  deze toestemming ten allen tijde herroepen.

Ontstaan van de vriendenkring

 
Door de verjonging in het kader kwam bij de treinbestuurders stilaan een eind aan enkele oude tradities. Zo werd er 's morgens niet langer een slok koffie genomen uit een veel te warme aluminium 'pulle', maar konden de treinbestuurders gebruik maken van een koffieautomaat. Naast deze koffieautomaat kwam er een snoep- en een frisdrankautomaat in de inkomhal van de bestuurdersloge.

Deze nieuwigheden waren er gekomen op initiatief van onze huidige voorzitter Erik Pauwels, die later ook de drijvende kracht was achter de organisatie van een eerste nieuwjaarsreceptie voor treinbestuurders, omkaderingspersoneel en instructeurs in januari 2004.

Enkele weken na de geslaagde nieuwjaarsreceptie staken een zestal collega's de koppen bij elkaar en werd er bekeken hoe men de sfeer in T.C.T. Kortrijk verder zou kunnen verbeteren. Er werden heel wat ambitieuze plannen gesmeed en dankzij de steun van Mr. Mortier en Mr. Ongena. kon de 'Vriendenkring Treinpersoneel Kortrijk' worden opgericht.