Marksesteenweg 165 8500 Kortrijk

Zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de Vriendenkring Treinbestuurders Kortrijk mag niets uit deze website voor andere doeleinden worden gebruikt dan het doel waartoe deze website werd opgericht.


De personen op de foto’s zijn ervan op de hoogte dat de foto’s die tijdens de activiteiten van de vriendenkring worden genomen, bestemd zijn voor publicatie op deze website en hebben daartoe hun stilzwijgende toestemming gegeven. Zij kunnen  deze toestemming ten allen tijde herroepen.

De vriendenkring vandaag

Sinds de oprichting van de vriendenkring is er in T.C.T. Kortrijk heel wat veranderd. Zo zijn er in de bestuurdersloge tijdschriften zoals Humo en Test Aankoop en dagelijks een verse krant aanwezig. Enkele Makrokaarten liggen ter beschikking voor alle werknemers van de T.C.T.

Ook de Paasklokken en de Sint komen nu jaarlijks op bezoek in Kortrijk.

Op vrijdag 28 mei 2004 werd voor het eerst een 'laatste rit' georganiseerd. Tijdens deze 'laatste rit' werd een treinbestuurder op zijn laatste werkdag gevolgd door familie, vrienden en collega's, waarna iedereen welkom was op een bijkomende receptie. Wegens groot succes zijn deze 'laatste ritten' sindsdien een vast begrip geworden in de T.C.T.

Verder worden er op vaste periodes in het jaar enkele activiteiten georganiseerd zoals een nieuwjaarsreceptie, een wandeltocht, een fietstocht, een motorrit, een barbecue, een Sinterklaasfeest, enz.

Tegenwoordig bestaat het bestuur van de vriendenkring uit een 20-tal personen. Bij enkele activiteiten doen we zelfs een beroep op de partners van de bestuursleden om alles in goede banen te leiden.
Bijna alle activiteiten gebeuren dan ook in familieverband, waardoor we voor onze jaarlijkse wandeltocht soms kunnen rekenen op meer dan 100 deelnemers!

Het bestuur van de vriendenkring zal er dan ook alles aan doen om in de toekomst dergelijke activiteiten te blijven organiseren. Met je voorstellen, tips of ideeën kan je dan ook steeds terecht bij de bestuursleden.